Pet savjeta za uređenje kućnog ureda

1. rujna 2021

Rad od kuće u ovim izazovnim vremenima nije uvijek jednostavan i lak. Zato je važno stvoriti prostor koji potiče kreativnost, koncentraciju i sreću. Inspirirajte se ovim idejama za kućni ured i započnite sa stvaranjem radne oaze u kojoj ćete uživati!

Modularni radni stol

Kućni ured ne zahtijeva puno namještaja, već samo nekoliko osnovnih elemenata: stol, udoban stolac i mali prostor za odlaganje.

Vrlo praktično rješenje kreiranja radnog prostora je korištenje modularnih elemenata pa tako radni stol možete stvoriti uz jedan nogar, jedan ladičar i dasku u dimenziji koja vam odgovara. Na taj način radni prostor jednostavno možete rastaviti i skloniti po potrebi.

homeoffice_modularni_stol

Osvjetljenje

Jako je bitno, i za radnu motivaciju i zdravlje vaših očiju, da radni prostor bude adekvatno osvijetljen. Radna lampa neka bude obavezni dio vašeg radnog prostora. Ako na stolu nema dovoljno mjesta za lampu, podna lampa je idealno rješenje.

Homeoffice_rasvjeta

Budite pored prozora

Sunčeva svjetlost je pokretač raspoloženja pa pozicionirajte stol blizu prozora. Pogled kroz prozor u daljinu odmorit će vaše oči i dati vam osjećaj povezanosti s vanjskim svijetom.

Homeoffice_pozicija_stola

Biljke

Neka obavezni element vašeg radnog prostora bude barem jedna biljka. Pogled u biljke vizualni je odmor koji smanjuje stres i tjeskobu te umiruje ubrzane misli.

Homeoffice_biljke

Dekoracije

Jedna od prednosti rada od kuće je dekoriranje vašeg radnog prostora s potpunom slobodom. Neka vaš kućni ured odražava vašu osobnost! Stavite na stol neobične čašice za olovke, cvijeće ili slike s putovanja, budite kreativni i razigrani.

Homeoffice_dekoracija

Vodite se ovim prijedlozima i inspiracijama kako biste kreirali svoj radni prostor koji potiče kreativnost i motivaciju!

Ako želite renovirati nešto više od radnog kutka, predlažemo da pogledate vodič kroz samostalno uređenje doma.