Vrijeme za kupnju prve nekretnine

23. prosinca 2022

Ako ste se odlučili za kupnju nekretnine, a još uvijek niste sigurni možete li aplicirati za subvencionirane stambene kredite, pravo je vrijeme da provjerite. Naime, u proljeće 2023., šesti put zaredom, trebao bi krenuti novi krug subvencioniranja stambenih kredita, što pruža priliku za boljim uvjetima prilikom kupnje prve nekretnine.

Subvencioniranje stambenih kredita je mjera pomoći kojom država osobama do 45 godina starosti subvencionira dio mjesečne rate ili anuiteta kredita najmanje pet godina i na taj način olakšava rješavanje stambenog pitanja. Dosad je odobreno više oko 25.000 subvencija za stambene kredite, a ove godine možda i vi dođete do svog doma iz snova uz subvencionirani stambeni kredit OTP banke d.d.

Subvencionirani stambeni krediti

Tko sve ima pravo na sudjelovanje u programu?

 

Kako biste sudjelovali u programu subvencioniranja stambenog kredita, do njegovog raspisivanja je potrebno odabrati nekretninu ili zemljište na kojem ćete graditi svoj dom, prikupiti potrebnu dokumentaciju i odabrati banku u kojoj ćete realizirati stambeni kredit.

Pravo na subvencioniranje stambenog kredita imaju građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj do 45 godina starosti, koji su, isto kao i njihovi partneri, bez vlasništva nad kućom ili stanom, odnosno s jednom nekretninom u vlasništvu koju prodaju radi kupnje većeg stana ili kuće, odnosno gradnje kuće. Kredit se subvencionira prvih pet godina otplate, no rok se produžuje za dvije dodatne godine za svako dijete rođeno za vrijeme trajanja subvencije, odnosno za jednu godinu po svakom djetetu rođenom prije prijave za kredit. Visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje ili gradi i kreće se od 30 do 51 posto.

Na putu do kupnje prve nekretnine sigurno ćete imati puno pitanja i dilema, a kako biste ih sve jednostavno riješili, OTP banka d.d. je pripremila niz odgovora na najčešće nepoznanice vezane uz subvencionirane stambene kredite.

Odaberite pouzdanog partnera

 

Pozivamo vas da se već sada obratite OTP banci d.d. i prijavite putem kontakt forme za više informacija kako biste na vrijeme prikupili svu potrebnu dokumentaciju.

Svi predani zahtjevi će se obrađivati redoslijedom kojim su i zaprimljeni, a dobra vijest za sve zainteresirane jest da je stopa odobravanja zahtjeva OTP banke d.d. poslanih agenciji u ovoj godini iznosila 99 %. OTP banka d.d. svojim klijentima nudi obradu predanih zahtjeva u kratkom roku, pružanje svih potrebnih informacija i podrške kod prikupljanja potrebne dokumentacije, procjenu nekretnine u roku od dva radna dana te odobrenje subvencioniranog stambenog kredita u roku od tjedan dana. Zahvaljujući povoljnim uvjetima, statistika u tekućoj godini pokazuje kako je u OTP banci d.d. 35 % veći tržišni udio u subvencioniranim stambenim kreditima nego u redovnim stambenim kreditima.

Ispunite kontakt formu i obratite se OTP banci d.d. s povjerenjem, a zauzvrat ćete dobiti svu pomoć pri kupnji ili izgradnji doma iz snova.

Ako još uvijek nemate riješeno stambeno pitanje, vrijeme je da o tome počnete razmišljati. Realizacija dugoročnog kredita zahtijeva temeljitu pripremu, stoga se informirajte i pripremite za kupnju novog doma uz subvencionirane stambene kredite OTP banke d.d.

Dvojite li još uvijek između kupnje ili unajmljivanja nekretnine, u članku pročitajte sve prednosti i nedostatke kupnje, odnosno unajmljivanja nekretnine.