Uredite kuhinju po svojoj mjeri

19. kolovoza 2022

Novi projekt uređenja interijera koji je Studio Ruan izradio u suradnji s OTP bankom d.d. donosi vam preobrazbu kuhinje stare trideset godina.

Kuhinja je, uz dnevni boravak, mjesto u kojem provodimo najviše vremena, a upravo je ona često vrlo izazovna za opremanje. Renovacija kuhinje nije lak zadatak jer,  kuhinja mora biti praktična i funkcionalna, a mora zadovoljiti i sve estetske kriterije vlasnika kako bi kuhanje i druženje učinili još zabavnijim i ugodnijim. Osim izgleda po želji vlasnika, kuhinja prije svega treba biti funkcionalna. Dodatan skladišni prostor nikada nije naodmet, stoga je potrebno iskoristiti svaki slobodan centimetar kuhinje. Radna ploča također je važna komponenta kuhinje i poželjno je da je ona što prostranija. Kuhinjski otok ili šank, ako stanu, izvrsno su rješenje za manje kuhinje i one kojima nedostaje skladišnog prostora i radne površine.

U projektu renovacije kuhinje dizajner interijera donose savjete koji će vam olakšati preuređenje kuhinje kada se na nju odlučite. Oni malo spretniji renovirati bi mogli  i sami dok će ostali trebati angažirati majstora.

Početno stanje

 

Prostor koji je dizajner zatekao star je i dotrajao, stoga ga je bilo potrebno u potpunosti renovirati. Kuhinja je bila tradicionalna drvena sa starim aparatima, oštećenim frontama i ladicama koje se više ne daju do kraja zatvoriti. Kuhinja je imala šank, ali je on bio loše iskorišten s mnogo stvari na njemu i malo slobodnog prostora što se može vidjeti u videu na dnu članka. Osim nove kuhinje nužno je bilo zamijeniti i sve zidne i podne obloge, postaviti nove cijevi i instalacije te osvježiti zidove.

Renovacija kuhinje

 

S obzirom na tlocrtnu nemogućnost proširenja prostora, od iznimne važnosti bilo je pametno iskoristiti svaki dio kuhinje kako bi se izbjegao dojam skučenog, odnosno zagušenog i neprohodnog prostora. S namjerom da se izvuče maksimum i osigura dovoljno prostora za pohranu, dizajner se odlučio za izradu kuhinje po mjeri, s obzirom na to da gotovi blokovi kuhinja najčešće ne odgovaraju specifičnostima prostora, praktičnim potrebama i estetskim preferencijama.

Pročišćen i suvremen dizajn nove kuhinje postignut je minimalističkim dizajnom fronti koji je dosadašnjem tamnom i skučenom prostoru udahnuo osjećaj prostranosti.

Video u nastavku donosi vam transformaciju ovog prostora i inspiraciju za samostalno dizajniranje vlastite kuhinje, uz malo hrabrosti, odvažnosti i pomoć stolara!

Poželite li renovirati kuhinju, a nedostaje vam financijskih sredstava, informirajte se o OTP stambenom kreditu bez hipoteke u eurima i osigurajte si dovoljno velik budžet da renovaciju odradite baš onako kako vi to želite.

Dodatne savjete za uređenje kuhinje i blagovaonice pronađite u članku na portalu.