Trendovi u dizajnu interijera u 2021. godini

17. lipnja 2021

Svijet dizajna interijera svakodnevno se mijenja. Prilagođavaju se stilovi iz prošlosti, usvajaju se nove estetske kvalitete i mijenja se filozofija življenja. U suradnji sa studijem za uređenje interijera Ruan, donosimo vam jedanaest trendova za dizajn interijera 2021. godine.

1. Pločice koje su doživjele svoju renesansu

 

Terrazzo pločice, koje su potekle iz talijanske arhitekture 16. stoljeća, svojom univerzalnom ljepotom i svestranom primjenom ušle su na velika vrata u dizajn interijera. Tako su upravo terrazzo pločice postale jedne od omiljenih opcija za kupaonske i kuhinjske površine. Zbog svoje zanimljive teksture koja je vidljiva cijelom debljinom pločice, terrazzo je prestao biti samo pločica već je postao i materijal za izradu stolića i dekorativnih predmeta.

Trendovi u dizajnu interijera - terazzo pločice

2. Tapete

 

Nezaobilazan trend u uređenju interijera svakako su tapete. Njihovi bezbrojni uzorci i boje te kvalitetna proizvodnja ostavljaju široke dizajnerske mogućnosti. Tapete su profinjen i elegantan način da zid postane središte pozornosti. One imaju moć “pričanja priča” i promjene atmosfere cijele prostorije.

Trendovi u dizajnu interijera - tapete

3. Odmak od tradicionalnih kromiranih miješalica

 

Suvremena tehnologija i traganje za drugačijim omogućili su proizvodnju miješalica u raznim očaravajućim obradama. Na prvom mjestu svakako je crna obrada zbog svojeg dizajnerskog i minimalističkog efekta, a uz crnu vrlo su popularne zlatna, rose gold i bijela obrada.

Trendovi - crna slavina

Trendovi - zlatna slavina

4. Pistachio zelena

 

Boja koja je apsolutni hit u uređenju interijera je pistachio zelena. Njeni tonovi djeluju vrlo smirujuće i elegantno te je vrlo zahvalna za kombiniranje s ostalim tonovima.

Trendovi u dizajnu - zeleni zid

5. Monokromizam i dizajn interijera

 

Jedan od trendova u dizajnu interijera svakako je monokromizam. Iako djeluje vrlo jednostavno, pravi je izazov kreirati monokromatski interijer koji ne djeluje monotono ili “prazno”. Kada su dobro i pažljivo osmišljeni, monokromatski prostori prava su oda minimalizmu i dobrom balansu.

Trenodovi - monokromizam

6. Kraljevske boje koje ne blijede

 

Dvije boje koje u interijer unose profinjenost svakako su smaragdno zelena i kraljevski plava. Obje boje i dalje ponosno drže svoje mjesto u dizajnu interijera jer su nepresušni izvor elegancije i stila.

Trendovi u dizajnu interijera 2021.

7. Namještaj koji priča priču

 

Vintage namještaj uvijek je bio dio interijera. Karakter i šarm starog komada namještaja u interijer unose posebnu notu. U specifičnim uvjetima tijekom prošle godine, kada smo život i sve naše aktivnosti sveli na nekoliko kvadrata našeg doma, vidjeli smo da je preuređenje starog komada namještaja zabavan projekt kojim možemo oživjeti vintage stari komad namještaja i uklopiti ga u naš moderan dom. Pogledajte kako smo starom ormaru dali novo ruho u DIY projektu.

Trendovi u dizajnu interijera - vintage namještaj

8. Isticanje detalja

 

Budite odvažni i istaknite određen komad namještaja živom i upečatljivom bojom. Taj će detalj interijeru dati osobnost i stvorit će “wow” efekt kod vaših gostiju. Ako je paleta vašeg doma neutralna (sivi, bijeli i bež tonovi), stolac ili stolić u žutoj, narančastoj ili crvenoj boji savršeno će se uklopiti.

Trendovi u dizajnu interijera - detalji

9. Namještaj kao skulptura

 

Produkt dizajn omogućio nam je proizvodnju izvanrednih predmeta koji su postali dio naše svakodnevice. Umjetnost nam je omogućila proizvodnju uporabnih predmeta s visokim estetskim kvalitetama. Namještaj koji preuzima ulogu skulpture prestaje biti komad namještaja i postaje središte te prostorije, unoseći u interijer odvažan karakter.

10. Art Deco

 

Raskoš, elegancija, eklektika uzoraka i materijala neki su od temeljnih elemenata koje smo naslijedili od Art Deco stila i koji je postao sastavni dio uređenja interijera današnjice.

11. Puzzle od slika

 

Umjetnost je sastavni dio uređenja interijera, a trend su u zadnje vrijeme postale zanimljive kompozicije od malih i velikih slika. Te se slike tematski mogu povezivati, no ne moraju, mogu imati istu boju okvira ili mogu imati različite okvire te mogu biti posložene u vertikalne, centralne ili horizontalne kompozicije. Mogućnosti su bezbrojne, a efekt je odličan!

Trendovi u dizajnu interijera - slike

Odlučite li se renovirati svoju kuću prema zadnjim trendovima, tu je OTP stambeni kredit bez hipoteke u eurima koji će vam olakšati financiranje renovacije, a vama ostaviti više vremena za planiranje i dizajn interijera.