Studentski dom, podstanarstvo ili vlastiti stan

5. studenoga 2019

Fakultet, dogodine ili već ove godine?

Pred kraj srednje škole svi se fokusiraju na uspješno maturiranje, ostvarene bodove i upis željenog fakulteta, ali valja i unaprijed planirati. Već pri kraju ljeta trebate se suočiti pitanjem gdje će vaše dijete živjeti tijekom studija.

Mlade koji kreću u veliku avanturu svog života očekuje stresni semestar i morat će svladati mnoge prepreke. Ovo je stresno razdoblje i za roditelje: ne samo da moraju brinuti hoće li njihovo dijete postići svoje ciljeve, nego moraju računati i sa znatnim troškovima.

Iz provincije u velegrad? Mnogi su u istoj situaciji.

U tom slučaju, trebali biste se na vrijeme pripremiti za nove avanture kako biste izbjegli neočekivana iznenađenja. Budući da je teško upasti u dom, mnogi ljudi unaprijed razmišljaju o najmu manjega stana ili barem sobe. U tom je slučaju brzina vrlo važna. U grad bi trebalo doći s pologom u iznosu od dvije do tri mjesečne najamnine u džepu, jer najbolja podstanarstva „planu“ za samo nekoliko sati.

Nije nužno najbolje sve organizirati sam, zatražite pomoć oko smještaja!

Među kupcima postoji intenzivna konkurencija, a stanovi koje se smatra dobrom kupnjom brzo nestanu. Stoga je najbolje kontaktirati stručnjaka koji vam može pomoći u pronalasku stana i pružiti korisne informacije o kreditima i bespovratnim sredstvima.

Podstanarstvo ili vlastiti stan?

Cijene podstanarstva su u porastu, a pored takvih cijena se možda više isplati razmišljati o kupnji, jer je to možda bolja investicija. Preporučljivo je potražiti pomoć stručnjaka koji poznaje vaše osobne potrebe i može pružiti odgovarajuću financijsku pomoć!