Idejni projekt uređenja zimskog vrta

12. siječnja 2021

Zimski vrt mnogima je skrivena želja. Ako imate slobodnog prostora možete si podariti ovaj kutak za odmor i uživanje. U nastavku pogledajte kako.

Studio Ruan je u suradnji s OTP bankom d.d. jednoj klijentici ponudio idejno rješenje uređenja zimskog vrta. Prostorija koju je dizajner interijera zatekao nije bila korištena, a želja vlasnice je bila da se maksimalno iskoristi prostor kako bi neometano mogla uživati u njemu u zimskim danima. Kako bi zimski vrt bio funkcionalan, u ovom su projektu učinjene dvije velike intervencije u prostoru. Jedna je uklanjanje ulaznih metalnih vrata i postavljanje staklene stijene kako bi se otvorio pogled na prekrasan vrt, a druga je otvaranje stropa i bojenje greda u bijelu boju. Kako bi interijer bio povezan s vanjskom okolinom koristili su se pretežno prirodni materijali pa je tako postavljeno nekoliko komada namještaja u natur bojama drveta, pod je obložen u drvenu oblogu te je sve zaokruženo dodavanjem tepiha od prirodnog materijala i nekoliko zelenih biljaka. Postavljena je viseća fotelja organskog, okruglog oblika koja će svakoga ostaviti bez daha, a vlasnici pružiti udobnost i opuštanje.

Zimski vrt, kako mu samo ime kaže, je terasa zatvorenog i grijanog tipa u kojoj se može uživati i u prekrasnim danima hladnijih godišnjih doba. On predstavlja svojevrsnu kombinaciju interijera i eksterijera jer štiti od vremenskih uvjeta, a ipak imate osjećaj da ste vani. To je prostor u kojem možete uživati, čitati omiljenu knjigu, družiti se s prijateljima i uzgajati svoje najdraže biljke te stvoriti svoju malu zelenu oazu prirode tijekom cijele godine i za vrijeme svih godišnjih doba. Jesmo li vam barem malo pomogli u odluci da se odvažite i uredite vlastiti zimski vrt?

Ukoliko planirate uređenje dnevnog boravka pogledajte savjete i konačni prijedlog uređenja.