Idejni projekt uređenja dnevnog boravka

10. prosinca 2020

OTP banka d.d. je u suradnji s obrtom za specijalizirane dizajnerske djelatnosti Ruan pokrenula idejni projekt uređenja interijera. U prvom projektu osmišljen je suvremen i luksuzan dnevni boravak s lođom.

Uređenje interijera je uvijek vrlo zahtjevan pothvat, a kada je riječ o dnevnom boravku dodatan izazov predstavlja kako uskladiti nekoliko različitih prostorija i njihovih funkcionalnosti te ih povezati u jedinstven stilski izričaj i dobiti cjelovit i koordiniran prostor. U ovom projektu dizajneru interijera posebno se svidjelo što ulaskom u dnevni boravak pogled seže sve do velike poluotvorene lođe što pruža mogućnost potpunog povezivanja otvorenog i zatvorenog dnevnog dijela stana. Dizajner interijera je predložio uklanjanje zida i postavljanje staklene klizne stijene između dnevnog boravka i lođe kako bi povezao ta dva prostora te na taj način omogućio više prirodnog svjetla u dnevnom boravku. U videu pogledajte koje je savjete dizajner interijera dao vlasnicima i koje je konačno rješenje predložio.

Pri uređenju dnevnog boravka i lođe vrlo je važno obratiti pozornost na to da je prostor funkcionalan, ali opet ugodan za svakodnevno provođenje vremena u njemu. Zbog toga su u idejnom rješenju predloženi materijali prirodnih struktura te svijetlih boja kako bi dodatno istaknuli toplu atmosferu. Prostor ispunjavaju sofa, TV jedinica i bioetanol kamin koji je u svako godišnje doba elegantan ukras, a preporuka je u dio sobe postaviti biblioteku koju vlasnici stana mogu ispuniti dragim fotografijama i knjigama te prostor učiniti personaliziranijim. Finalno rješenje odiše elegancijom te profinjemom jednostavnošću koja je otporna na trendove i jednom riječju je svevremenska.

Planirate li preuređenje kuhinje i blagovaonice pogledajte rješenje koje je dizajner interijera ponudio vlasnicima.