Dječja soba iz snova

27. travnja 2021

Dječja soba najdraža je prostorija kuće svakog djeteta – to je mjesto beskrajne mašte i kreativnosti koje dijete odvodi na uzbudljiva i zabavna putovanja igre.

Ako preseljenje u novi dom zahtijeva uređenje dječje sobe ili je došlo vrijeme za osvježenje postojeće dječje sobe, to je pothvat koji iziskuje određen budžet. OTP stambeni kredit bez hipoteke u eurima koji se, osim za kupnju nove nekretnine, refinanciranje postojećeg kredita, komunalno uređenje ili plaćanje učešća, može podići i za adaptaciju te opremanje vlastitog doma, pomoći će vam u tom zadatku. Uz OTP stambeni kredit bez hipoteke u kunama osigurat ćete sredstva za preuređenje, a ovih nekoliko savjeta pomoći će vam u kreiranju sobe iz snova za vašeg mališana.

S obzirom na to da boje utječu na naše emocije i doživljaj prostora oko nas, one su veoma važan element svakog interijera. Kod odabira boja prvo morate krenuti od onog što vaše dijete voli i u čemu će se osjećati ugodno.

Ako sobu vaše djevojčice želite pretvoriti u ženstvene i nježne odaje, pastelni i prljavo rozi tonovi u kombinaciji sa sivom i bijelom pravi su odabir. Baldahinom iznad kreveta njen krevet izgledat će kao iz bajke.

Soba za djevojčice

Ako vaš dječak voli plavu boju, baby blue boja u kombinaciji s bijelom i sivom stvorit će pravu malu sobu za dječaka.

Soba za dječake

Ako ste vi ili vaše dijete skloniji neutralnim tonovima ili u sobi spavaju brat i sestra, ovih nekoliko primjera pokazat će vam kako stvoriti lijepu dječju sobu bez dominantnih “muških” ili “ženskih” boja.

Soba za dječaka i djevojčicu

Budući da u sobe za dvoje djece većina namještaja mora biti u dvostrukoj količini, najpraktičnije rješenje za krevete je krevet na kat. Osim uštede prostora, donji krevet pretvara se u šator što predstavlja posebnu zabavu. Kako bi vašem mališanu osigurali mjesto za crtanje i listanje slikovnica, u sobu postavite mali stol i stolice. Namještaj prilagođen djeci puno je praktičniji, ali i zdraviji za korištenje jer ne iziskuje nepravilno držanje kod djece. I zidovi mogu poslužiti kao ploha za oslikavanje! Obojajte zid posebnom perivom bojom zakrede i vaše će dijete uživati u crtanju po zidovima. Uz bujnu maštu, knjigu s pričama i najdraže igračke, vaše će dijete uploviti u zabavne pustolovine u udobnosti vašeg doma. A na putovanjima bi im mogao zatrebati i šator!

Zid za pisanje u sobi

Trik koji je vrlo povoljan i lako izvediv, a unosi osvježenje u sobu, svakako je nova posteljina. Kod odabira posteljine poigrajte se uzorcima i bojama.

Ukrasi za zid u dječjoj sobi

Iskoristite zid za kreativnost! Uljepšajte sobu svog mališana slikama na zidovima, naljepnicama, tapetama ili motivima iz njezinog ili njegovog najdražeg crtanog filma i pustite da uplove u svijet mašte.